Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

«Наша Україна» відкличе своїх міністрів

Роман Безсмертний ініціюватиме перехід блоку в опозицію, якщо в угоді про створення широкої коаліції не буде повного тексту Універсалу національної єдності. Про це він заявив по закінченню засідання політради Блоку «Наша Україна», повідомляє прес-служба «Нашої України».
 «Ми наполягаємо на тому, щоб увесь текст Універсалу було вміщено до угоди про створення Коаліції національної єдності. Ми також наполягаємо, щоб до цієї угоди були включені позиції, що стосуються гарантій виконання положень Універсалу і угоди. І тільки за такої умови і надання відповідних гарантій ми поставимо свій підпис під цим документом», — наголосив Безсмертний.
 За його словами, в ході політради були констатовані деякі факти. «Влітку цього року, коли Президент ініціював „круглий стіл”, українським політикам було запропоновано курс на єднання української нації, сходу і заходу, півночі і півдня, на виконання тих цілей, які були визначені в ході виборів Президента і парламенту, – сказав Роман Безсмертний. – Але дії окремих політиків, політичних сил і урядовців у серпні-вересні цього року щодо виконання Універсалу та Меморандуму показали проблемність реалізації такого курсу».
 Зокрема, Безсмертний наголосив, що чомусь певними політиками ведуться дискусії щодо виконання Універсалу національної єдності та Меморандуму, хоча під ними стоять їхні підписи як гарантії на виконання.
 «Наша Україна» підпише угоду, тільки якщо там не буде жодного застереження, — підкреслив Безсмертний. — Якщо ні, я ініціюватиму розгляд Радою і політрадою Блоку питання про наш перехід в опозицію. Завтра відбудеться політрада партії, яка розгляне хід переговорного процесу».
 Роман Безсмертний також відзначив, що у разі переходу «Нашої України» в опозицію, міністри-представники Блоку залишать уряд. «Що ж до міністрів, згідно з Конституцією, призначених на посади за квотою Президента, то рішення стосовно них прийматиметься Президентом», — додав він.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ