Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Нащадок зְв’язкової УПА Юрій Доскіч балотується до парламенту

У той час, як суспільство дає чіткі сигнали, що колишні політики уже давно вичерпали себе, з’являються ті, які готові працювати для України. І ніколи не були політиками!

Юрій Доскіч. Відомий у Львові підприємець-виробчник, керівник фірми «Гал-Кат» є онуком відомої на Нижанківщині зв’язкової УПА Катерини Носалик, йде до парламенту по 125 одномандатному виборчому округу.

«Я завжди пишався людьми, які люблять свою Батьківщину понад усе, - каже Юрій Доскіч. - Навіть більше за власне життя. Моя бабуся Катерина, втікаючи з Харківської тюрми, подолала пішки у дерев’яних ступцях понад 1200 кілометрів. ЇЇ, молоду упівку, енкаведешник зненацька заскочив з листівками у руках. Згодом – вязниця і довгий шлях додому, на свою рідну землю… На Нижанківщину», - згадує він.

За словами Юрій Доскіча, бабуся, коли проходила повз місце де її затримали завжди гірко плакала... І ніяких деталей ніколи не любила розповідати.

«У дитинстві я багато часу проводив у рідної бабусі, - каже пан Доскіч. – І завжди бачив повагу до людей і чув молитви за Україну. Не стало світлої душі бабці Катерини у 2004 році. Лише зосталася од неї цінна родинна реліквія. Старенький образ, котрий ми разом з дружиною Христиною склеювали з клаптиків разом - у пам'ять про найдорожчу людину, котра стала прикладом тепер уже для всіх наступних поколінь родини Доскічів», - підсумував він.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ