Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Наступного року завершиться інвентаризація територій та об’єктів природно-заповідного фонду Львівської області

У 2007 році розпочнеться третій заключний етап інвентаризації територій та об’єктів природно-заповідного фонду (ПЗФ) Львівської області. Загалом в області на сьогодні є 322 таких  об’єкти, з них 220 інвентаризували.
Зокрема, сьогодні під час наради щодо стану виконання Інститутом екології Карпат НАН України природоохоронних заходів, фінансування яких здійснюється з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища, що відбулася сьогодні, 13 грудня, в Державному управлінні охорони навколишнього природного середовища у Львівській області, вчений секретар Інституту екології Карпат НАН України Олександр Кагало доповідав про другий етап інвентаризації. Зокрема, інвентаризація розпочалася у 2004 році і на перший етап з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища було виділено 80 тис. грн, у 2004 році фінансування було призупинене, у 2006 році було віділено  ще 100 тис грн, а  на 2007 планують виділити 80 тис грн. Також у 2006 році з цього фонду було виділено 80 тис. грн на розробку регіональної програми формування екологічної мережі Львівської області, яка розробляється згідно з європейськими стандартами.
Кожен об’єкт після проведення інвентаризації матиме свій паспорт, де зазначатимуться його параметри, цінність і буде фото.
 Також під час наради було зазначено, що ймовірно  наступного року буде створено Міжнародний біосферний заповідник на Розточчі, куди увійде Розточанський парк народовий (Польща) та Національний парк Яворівський.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ