Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Наступного тижня Михайла Хвойницького звільнять остаточно

Сьогодні, 10 вересня, у Галицькому районному суді Львова розпочався попередній розгляд справи за позовом директора телекомпанії «Львів-ТБ» Михайла Хвойницького до Львівської обласної ради.

Михайло Хвойницький оскаржує рішення сесії ЛОР від 6 липня 2010 року «Про окремі питання діяльності телекомпанії «Львів -ТБ», яким його було звільнено із займаної посади.

За словами представника позивача, адвоката Петра Борсука, причиною звільнення Михайла Хвойницького був його лист до Нацради з питань телебачення і радіомовлення від 20 квітня цього року з проханням анулювати ліцензію на мовленнядля «Львів-ТБ». Адвокат стверджує, що його підзахисний не писав цього листа. З цього приводу буде проведено службове розслідування у телекомпанії, матеріали якого будуть надані суду.

Також адвокат повідомив, що Михайло Хвойницький 17 травня написав листа до Нацради з проханням анулювати попередній лист. Цього листа було надано суду.

Крім того, адвокат стверджує, що було порушено трудове законодавство, оскільки директора телекомпанія було звільнено під час перебування на лікарняному.

Водночас представник Львівської обласної ради, головний спеціаліст управління комунальним майном ЛОР Ярослав Горак повідомив, що обласна рада позовні вимоги повністю заперечує. Крім того, він додав, що Михайло Хвойницький на даний час не є звільненим, оскільки перебуває на лікарняному.

Сьогодні розпочався попередній розгляд справи. Клопотання про це подав адвокат Михайла Хвойницького. Підставою стала особиста заява директора «Львів-ТБ», який хоче бути особисто присутній на засіданні суду.

Крім того, наступного тижня Михайло Хвойницький планує вийти на роботу. Оскільки у рішенні сесії обласної ради сказано, що днем його звільнення вважати день виходу на роботу, виникне потреба доповнити позовні вимоги. До того ж, адвокат має намір надати суду запис засідання сесії, під час якого було ухвалено рішення про звільнення Хвойницького.

Представник облради не заперечив проти перенесення попереднього слухання, оскільки у разі виходу Михайла Хвойницького на роботу облраді доведеться також доповнити заперечення до позовних вимог.

Наступне судове засідання призначене на 12 жовтня.

Нагадаємо, що останнім часом довкола «Львів-ТБ» склалася напружена ситуація. Все почалося з публічної суперечки щодо поділу ефірного часу між ЛОДТРК та ТзОВ «Телерадіокомпанія «УТ-Захід», яке контролює львівський бізнесмен Петро Димінський.(У листопаді 2009 року стало відомо, що почесному президенту ФК «Карпати» опосередковано належать 66% телеканалу «УТ-Захід»).

Відтак, в Інтернеті з’явився відвертий відеозапис переговорів, які провадили Петро Димінський, Михайло Хвойницький та тодішній гендиректор Львівської обласної державної телерадіокомпанії Ярослав Климович, зокрема, щодо розвитку «УТ-Захід», співзасновником якого було «Львів-ТБ». Опісля Львівська обласна рада створила комісію і після її доповіді проголосувала за вихід свого підприємства «Львів-ТБ» із числа засновників «УТ-Захід», проти чого був Михайло Хвойницький. (Львівська обласна рада внесла в статутний фонд ТзОВ «УТ-Захід» майна на суму понад 1,8 млн гривень, за що отримала частку у 33,3%).

Згодом з’явилася інформація, що Михайло Хвойницький як гендиректор "Львів-ТБ" звернувся до Національної ради з питань телебачення і радіомовлення про анулювання ліцензії НР №1640 від 07.06.2004 на право користування 12 телевізійним каналом у Львові у «зв‘язку із технічними проблемами». Натомість Львівська обласна рада 6 липня звільнила останнього з посади гендиректора, Також рада звернулася до Нацради з проханням не ліквідовувати лізензії.

На сьогодні ситуація на телекомпанії «Львів-ТБ» ще більш погіршилась: її працівникам та журналістам перестали платити зарплату.оскільки припинилось фінансування з обласного бюджету.

Фото - www.lookatgame.ru

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ