Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Національна рада оголосить конкурс на цифрове радіомовлення у стандарті T-DAB у Києві

21 грудня Національна рада затвердила конкурсні умови і вирішила оголосити конкурс на цифрове радіомовлення у стандарті T-DAB у Києві. Про це повідомили в прес-службі Нацради.

Два передавачі для розповсюдження цифрового сигналу планується встановити на вулицях Дорогожицькій і Саперно-Слобідській. Синхронне мовлення буде організоване на каналі 7D. Кількість програм – 14, обсяг мовлення – 24 години на добу.

Члени Національної ради зауважили, що цей проект є експериментальним. Попередньо було проведено значну роботу з УДЦР, Концерном РРТ, який буде оператором багатоканальної мережі, представниками індустрії.

Голова Національної ради Юрій Артеменко повідомив, що до регуляторного органу надійшов лист президента глобальної галузевої організації «WorldDAB» Патріка Хеннона, в якому він висловлює підтримку  цієї ініціативи. «Ми тішимося новинам про те, що Україна розпочинає впровадження цифрового радіомовлення у стандарті DAB+ у м. Києві… Конкурс, оголошений сьогодні, є важливим першим кроком на шляху до забезпечення майбутнього радіомовлення в Україні, а стандарт DAB+ принесе значні переваги для мовників та слухачів». Організація «WorldDAB» запропонувала свою підтримку всім, хто працює в Україні над розгортанням цифрового радіо.

Загалом сьогодні послуги за технологією DAB+ мають 20 країн Європи і ще 20 країн Азії, Африки та Океанії. Цифровим радіо покрито понад 300 млн. осіб. А першою країною у світі, яка повністю перейшла на цифрове радіо, відмовившись від FM, стала Норвегія.  У найближчі роки такий перехід очікує на Велику Британію, Швейцарію, Данію.

Конкурсними умовами заборонено ретранслювати програми інших мовників. Програми розповсюджуватимуться у відкритому вигляді.

Оголошення про конкурс незабаром буде опубліковане в газеті «Голос України».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ