Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Національне антикорупційне бюро почне перші розслідування у жовтні, - Ситник

Триває останній етап відбору детективів в Антикорупційне бюро. На цьому етапі відберуть не менше 60 переможців конкурсу. Національне антикорупційне бюро повинне почати проводити перші розслідування вже у жовтні. Про це сьогодні, 21 серпня, повідомив під час зустрічі з громадськими активістами Львівщини директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник.

За його словами, загалом є 242 вакансії детективів.

«Функції детектива об’єднують функції слідчого і оперативного працівника. Також працюватиме оперативно-технічне управління штатом 130 чоловік та управління спеціальних операцій, яке відповідатиме за затримання, охорону учасників процесів та самих працівників бюро, якщо буде така потреба», - сказав Артем Ситник.

Наступним, за його словами, постає питання створення територіальних підрозділів на місцях.

Також працюватиме служба внутрішнього контролю, яка покликана не допустити корупції в бюро.

Артем Ситник пояснив, що робота бюро буде спрощеною, адже детектив антикорупційного бюро зможе затримувати підозрюваного без судового рішення, а директор бюро зможе накладати арешт на активи підозрюваних без рішення суду.

Усіх співробітників бюро перевіряють по базах даних. Також директору бюро дозволено використовувати поліграф.

За словами Артема Ситника, стара корумпована система починає чинити спротив.

«Ми очікуємо, що найбільший тиск на бюро буде у вересні, але у них нічого не вийде. Сподіваюся, що в жовтні бюро почне працювати, і ми розпочнемо перші антикорупційні розслідування. Все залежить від того, коли ми отримаємо спеціального антикорупційного прокурора», - сказав він.

Артем Ситник додав, що призначення антикорупційного прокурора затягується, адже не затвердженою залишається конкурсна комісія, у яку кандидатів повинна запропонувати Генпрокуратура та ВРУ.

 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ