Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Прийняття закону про Антикорупційний суд не означає його створення, - НАБУ

Фото: Гал-інфо
Фото: Гал-інфо
Фото: Гал-інфо
Фото: Гал-інфо
Фото: Гал-інфо
Фото: Гал-інфо
Фото: Гал-інфо
Фото: Гал-інфо
Фото: Гал-інфо
Фото: Гал-інфо
Фото: Гал-інфо
Фото: Гал-інфо
1/6
Президент України Петро Порошенко підписав закон про Вищий антикорупційний суд, однак це ще не означає, що інституцію таки буде створено.

Про це сьогодні, 12 червня, під час брифінгу у Львові заявив директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник, передає кореспондентка Гал-інфо.

Очільник НАБУ наголосив, що не розділяє загальну ейфорію через прийняття закону, оскільки це лише невеликий крок на шляху до реальної боротьби з корупцією в Україні.

"Наскільки я знаю позицію Міжнародного валютного фонду і наших закордонних партнерів, то самого закону про створення Антикорупційного суду недостатньо для того, щоб переконати і їх, і наше суспільство, що це все рішучі кроки. Результат, який всіх задовільнить, - це ті вироки, які виноситиме Антикорупційний суд. Тому я не розділяю цієї ейфорії", - зазначив Артем Ситник.

Фото: Гал-інфо
Фото: Гал-інфо
1/1

На думку директора НАБУ, прийняття закону про Вищий антикорупційний суд - це лише перший етап. Далі закон треба імплементувати і перейти до безпосереднього створення суду. 

"Українське суспільство знає про проблему і підтримує створення цієї інституції. Але нам два роки доводилось примушувати політичну еліту проголосувати за цей закон. Суспільство дійсно демотивує те, що ми затримуємо і арештовуємо корупціонерів, а потім це можна порівняти лише зі спортивною риболовлею. Це так само демотивує і наших працівників. Вони працюють багато і наполегливо, часто чують погрози, а коли передають справу до суду, вона там просто лежить. Звичайно, що це не влаштовує ні нас, ні суспільство", - зазначив Артем Ситник.

Фото: Гал-інфо
Фото: Гал-інфо
1/1

Чиновник також наголосив, що після прийняття закону ризики того, що Антикорупційний суд намагатимуться зробити залежним, не зменшились. 

"Ми уважно спостерігатимемо за процесом створення Антикорупційного суду. Сподіваємось, що під пильним наглядом громадянського суспільства і західних партнерів нам вдасться створити цю незалежну інституцію, яка буде ставити крапку у справах, які ми розслідуємо", - підсумував Ситник. 

Нагадаємо, директор НАБУ перебуває у Львові з робочим візитом. Чиновник планує взяти участь в одноденному семінарі «Транскордонна співпраця правоохоронних органів, органів державної влади та місцевого самоврядування». 

Справу Львівського бронетанкового заводу передадуть до суду, - Ситник

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ