Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Кримінал

Справу Львівського бронетанкового заводу передадуть до суду, - Ситник

Справа про розтрату державних коштів в особливо великих розмірах, в якій фігурує директор ЛБТЗ Роман Тимків, його заступник Олег Ткаченко та ще троє посадовців Центрального бронетанкового управління ЗСУ, невдовзі буде передана до суду.
Фото: Гал-інфо

Про це сьогодні, 12 червня, під час брифінгу у Львові повідомив директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник, передає кореспондентка Гал-інфо.

"Справа Львівського бронетанкового заводу закінчена. Нещодавно Міноборони виграло позов до цього держпідприємства (про стягнення 5,17 млн гривень через поставлені вживані двигуни «сумнівної якості» до танків Т-72, - ред.). Це зайвий раз підтверджує правильність позиції детективів та прокурорів у цій справі. Думаю, що найближчим часом справа ЛБТЗ буде передана до суду", - зазначив голова НАБУ.

За його словами, значний внесок у розслідування цієї, а також інших корупційних справ зробили працівники Львівського територіального управління НАБУ. 

"В розкритті місцевих корупційних злочинів нам дуже допомагає територіальне управління. Фактично, це наше представництво тут, у Західному регіоні. Детективи, які працюють у Львові, мають дві основні задачі. Перше - це формування оперативних позицій НАБУ в регіоні, а друге - це допомога детективам центрального апарату в розслідуванні справ, які стосуються регіону. Якщо порівнювати Львівське, Харківське та Одеське управління, то саме Львівське є потенційно найсильнішим. Мабуть, це пов'язано з тим, що у ньому працює багато місцевих, а також з тим, що це перше територіальне управління антикорупційного бюро в Україні", - додав Артем Ситник.

Варто зазначити, що директор НАБУ перебуває у Львові з робочим візитом. Чиновник планує взяти участь в одноденному семінарі «Транскордонна співпраця правоохоронних органів, органів державної влади та місцевого самоврядування». 

Директора Львівського бронетанкового заводу відсторонили від посади до 2 липня

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ