Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Національну телекомпанію передали Держкомтелерадіо

Голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко 7 жовтня підписав наказ, яким затверджено зміни до Статуту НТКУ. Відповідно до цих змін Національна телекомпанія переходить зі сфери управління Кабінету Міністрів у сферу управління Держкомтелерадіо, що допоможе значно прискорити процес прийняття рішень та погоджень на етапі створення Суспільного мовника. Повідомила прес-служба Держкомтелерадіо.

Також новим Статутом НИКУ надана можливість здійснювати діяльність у сфері радіомовлення. Ця зміна дозволить приєднати Національну радіокомпанію України до НТКУ. Крім того, новий Статут надав НТКУ можливість не тільки національного, але й регіонального телерадіомовлення, що дозволяє ввести в правове поле майбутню передачу НТКУ, і як правонаступнику - НСТУ, регіональних ліцензій від обласних ТРК.

Також у Статут НТКУ було внесено низку технічних правок, які привели його у відповідність з новими положеннями Господарського кодексу і закону про господарські товариства.

Оскільки НТКУ перейшло у сферу управління Держкомтелерадіо, то змінилася також норма про призначення та звільнення керівника НТКУ. Якщо раніше це робив Кабмін, то тепер відповідно до ст.7.1 нового статуту «Керівництво діяльністю НТКУ здійснює її генеральний директор, який призначається на посаду та звільняється з посади Уповноваженим органом управління в установленому законодавством порядку за погодженням з Кабінетом Міністрів України».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ