Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Національний природний парк "Бойківщина" планують розширити

Фото Львівська ОДА
Фото Львівська ОДА
Фото Львівська ОДА
Фото Львівська ОДА
1/2
Як повідомили 13 липня Гал-інфо у прес-службі ЛОДА, Національний природний парк "Бойківщина" планують розширити.

Розширення території національного природного парку ʺБойківщинаʺ обговорили на нараді за участю представників ДП ʺБоринське лісове господарствоʺ, Турківського ОКС ЛГП ʺГалсільлісʺ, Інституту екології Карпат НАН України, Українського товариства охорони птахів (ТОП), РЛП ʺНадсянськийʺ та департаменту екології та природних ресурсів Львівської обласної державної адміністрації.

Під час наради обговорили наступні кроки щодо збільшення території парку серед яких – підготовка клопотання, визначення орієнтовної площі пропонованих для розширення земель, проведення інвентаризації території тощо.

Довідка:

НПП ʺБойківщинаʺ – наймасштабніший об’єкт природно-заповідного фонду Львівщини, який створено протягом останнього десятиліття.

НПП ʺБойківщинаʺ створено Указом Президента України ʺПро створення національного природного парку ʺБойківщинаʺ від 11.04.2019 № 130 в межах Турківського району площею 12240 га, 10623 з яких – надано національному природному парку у постійне користування.

НПП ʺБойківщинаʺ – це парк, територія якого вирізняється високим рівнем біотичного різноманіття та відіграє визначальну роль у межах головного Європейського вододілу в басейнах р.Стрий та р.Дністер, ці території вже давно стали домівками для багатьох видів рослин і тварин, які сьогодні рідкісні у Європі, серед яких баранець звичайний, аконіт опушеноплодий, лунарія оживаюча, чина гладенька та інші.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ