Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Нацрада оштрафувала проросійські телеканали "НАШ" та "NewsOne"

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення оштрафувала два телеканали "НАШ" і "Newsone" внаслідок розпалювання національної, расової та релігійної ворожнечі й ненависті.

Про це інформує пресслужба Нацради.

Телеканалу "НАШ" зробили два попереджння та наклали два штрафи на суму понад 200 тисяч гривень.

Зокрема, у одній із програм взяв участь за допомогою інтернет-зв'язку представник так званої "ЛНР" Родіон Мірошник, який висловив протиправні твердження стосовно територіальної цілісності і недоторканості державного кордону України, її конституційного ладу. Багатократне, нав’язливе використання в ефірі Р. Мірошником термінів «ДНР/ЛНР» без відповідної реакції на це ведучих передачі з наголошенням на їх терористичній природі можна розцінювати як пропаганду або виправдання тероризму та є провокаційним.

Тому на мовника наклали штраф – 25% суми ліцензійного збору, що становить 114 067,50 грн.

Ще один штраф на таку саму суму Національна рада наклала на товариство за наявність  в ефірі мовника закликів до розв`язання агресивної війни або її пропаганди та/або розпалювання національної, расової чи релігійної ворожнечі та ненависті у висловлюваннях, поширених в ефірі телеканалу «НАШ», на основі перевірки щодо показу відеоролика «НАША (НЕ)ЗАЛЕЖНІСТЬ? НАШ ПОКАЖЕ».

Зокрема Нацрада також оштрафувала й телеканал Віктора Медведчука - "NewsOne". Зокрема каналу винесли три попередження і штраф на суму 114 067 гривень за ствердження того, що значна кількість євреїв служила у військах нацистського Третього Рейху та про існування єврейських дивізій СС.

"За наявність закликів до розпалювання національної, расової чи релігійної ворожнечі та ненависті відповідно до  частини восьмої статті 72 цього ж закону застосувала до ТОВ "Новини 24 години" санкцію "стягнення штрафу" – 25% розміру ліцензійного збору,  що становить для компанії 114 067,50 грн", - йдеться у повідомленні.

Окрім того, зазначимо, що в ефірі телеканалу "NewsОne" українського громадського діяча та відеоблогера Сергія Стерненка назвали "вбивцею".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ