Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Нацрада отримала право штрафувати телерадіокомпанії

Верховна Рада вдосконалила процедуру застосування санкцій Національною радою з питань телебачення і радіомовлення, дозволивши їй штрафувати порушників. За відповідні зміни до закону «Про телебачення і радіомовлення» проголосували 236 народних депутатів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Як зазначила під час виступу голова Комітету ВР з питань свободи слова Вікторія Сюмар, до сьогодні Нацрада мала можливість лише виносити попередження порушникам, а ухвалений закон надає можливість накладати на телерадіокомпанії штрафи у разі недотримання ними законодавства.

Відповідно до закону розміри штрафів розраховуватимуться відповідно до розміру ліцензійного збору мовника або провайдера й коливатимуться в межах 5-25 відсотків розміру ліцензійного збору й становитиме 5, 10 або 25 відсотків розміру ліцензійного збору. 

Так, передбачається, що штраф у 25 відсотків від ліцензійного збору мовник отримає за заклик до насильницької зміни конституційного ладу в Україні; заклики до розв'язування війни, агресивних дій, розпалювання національної, расової чи релігійної ворожнечі; пропаганду винятковості, зверхності або неповноцінності осіб тощо. Водночас за трансляцію програм, де надаються послуги з ворожіння та гадання; відеосюжетів, які можуть зашкодити фізичному та моральному розвитку дітей; телепередач, виготовлених після 1 серпня 1991 року, що містять популяризацію або пропаганду органів держави-агресора та інше, мовник муситиме сплатити 10% від ліцензійного збору. Нарешті, штраф у 5 відсотків від ліцензійного збору мовник може отримати за порушення умов ліцензії або ліцензійних умов.

Після голосування за закон Голова Верховної Ради Андрій Парубій оголосив про закриття ранкового пленарного засідання. Вечірнє розпочнеться о 16 годині.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ