Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Нацрада подала до суду на телеканал "112"

"Сьогодні НацРада прийняла рішення. Ми проголосували одноголосно про передачу матеріалів справи до суду щодо стягнення штрафу та анулювання ліцензій групи каналів "112", - голова Нацради з питань телерадіомовлення Юрій Артеменко.

"Правда на стороні тих громадян та телекомпаній, які неодноразово звертались до нас. Понад 15 регіональних телекомпаній, як «Сімон» (Харків), «А/ТВК» (Харків), «ZIK» (Львів) та інші, що роками постачали і продовжують постачати суспільно важливу інформацію в регіон, при відключенні аналогового мовлення просто зникнуть. Саме тому, як вони думають, що телеканал «112» вкрав у них частоти. Тому що обіцянки "112" створювати регіональні новини, показувати фільми для регіону, як передбачалось ліцензіями, – перетворились в аферу як на регіональному, так і на загальнонаціональному рівні.

Не є завданням НацРади бігати за каналами, коли вони умисно ухиляють від дотримання законодавства,відмовляються отримувати офіційну кореспонденцію, з’являтись на засідання тощо. Останньою краплею стала вчорашня спроба представників НацРади та громадськості, медіа експертів, представників медіа вручити кореспонденцію. Коли прийшли колеги-журналісти, на двері повісили замки, вулицю назвали приватною, заборонили знімати.

Після трьох попереджень, накладення штрафу, зважаючи на те, що «112» систематично порушує законодавство, ухиляється від виконання розпоряджень – наше рішення об’єктивне та очевидне. Ми праві.
Зустрінемось в суді.", - зазначив Артеменко у Facebook.

 

Сьогодні НацРада прийняла рішення. Ми проголосували одноголосно про передачу матеріалів справи до суду щодо стягнення шт...

Posted by Юрій Артеменко on 3 вересня 2015 р.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ