Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Нацрада винесла попередження ТРК «Україна» через серіал «Не зарікайся»

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення ухвалила рішення винести попередження ТРК «Україна» у зв'язку з трансляцією серіалу «Не зарікайся». Таке рішення Нацрада ухвалила на сьогоднішньому засіданні.

Під час зачитування рішення глава Нацради Юрій Артеменко також озвучив, що телеканалу рекомендовано утриматися від показу телепродуктів, які можуть привести до розколу в суспільстві, викликати ворожнечу і ненависть.

Також Нацрада вирішила звернутися в Службу безпеки України з проханням дати оцінку серіалу «Не зарікайся».

Зауважимо, що на думку деяких глядачів, в серіалі позитивно зображують бойовиків ОРДЛО в Донбасі, а бійців ЗСУ і представників української влади в ньому називають «украми», «кривавої хунтою».

Нагадаємо, що експертну комісію, яка не виявила порушень в скандальному серіалі «ТРК Україна» «Не зарікайся», продовживши його прокатне посвідчення, розпустять. Раніше експертна комісія при Державному агентстві з питань кіно більшістю голосів проголосувала за збереження прокатного посвідчення серіалу «Не зарікайся».

Пізніше Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила телеканалу Україна позапланову перевірку через трансляцію серіалу «Не зарікайся» у зв'язку з численними скаргами.

Через скандал навколо серіалу приймальню телеканалу «Україна» облили червоною фарбою.

Громадське

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ