Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Науковці змінили думку про алкоголь під час вагітності

Доказів того, що вживання алкоголю у невеликій кількості під час вагітності становить ризик для дитини, виявилося "несподівано мало", кажуть британські дослідники, - ВВС Україна.

Вони проаналізували всі дослідження, проведені на цю тему з 1950-х років, і не виявили переконливих доказів того, що один чи два невеликі келихи вина на тиждень можуть завдати якоїсь шкоди.

Однак, за словами команда науковців з Бристольського університету, це не означає, що алкоголь під час вагітності абсолютно безпечний.

Вони зауважують, що жінкам слід уникати вживання алкоголю протягом всієї вагітності "про всяк випадок", як і йдеться в офіційних інструкціях.

Але жінки, які вживали невелику кількість алкогольних напоїв під час вагітності, не мають переживати, що завдали шкоди своїй дитині.

Перевірених даних про безпечний обсяг алкоголю, який жінки можуть вживати час вагітності, науковці не мають. А от про шкоду від надмірного пиття у цей період добре відомо.

Стан сп'яніння або запій під час вагітності підвищує ризик викидня і передчасних пологів, а також може призвести до психічних та фізичних проблем у дитини.

ВВС Україна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ