Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Навіть заслуги у зоні АТО не дають "пільг" під час вступу до КОРДу, - Аваков

На службу у поліцейському підрозділі спеціального призначення зможе потрапити один з п'яти кандидатів, однак вимоги до них не повинні бути знижені. Про це глава МВС України заявив, коментуючи порядок набору до новоствореного підрозділу спеціального призначення Національної поліції України, повідомила прес-служба МВС України.

Арсен Аваков зазначив, що 1200 бійців поліцейського підрозділу спеціального призначення не можна "набрати за 6 секунд". Це тривалий процес, який може тривати півроку і більше. Напружена ситуація в країні, яка має велику лінію фронту і значну кількість нелегальної зброї, змушує до того, аби держава мала серйозні сили реагування.

На думку глави МВС, пройти курс відбору зможе лише один кандидат з п'яти.

Претендентів розподілятимуть за функціями спецпідрозділів: для проведення безпосередньо поліцейських спецоперацій (звільнення заручників, затримання озброєних злочинців тощо), а також поліції в зоні АТО та для "повного перезавантаження решти системи".

"Ті добровольці, які пішли тоді, у травні – вони перші. Шанс потрібно дати, але це не значить, що слід понизити вимоги – ось у чому сенс. Якщо не готові сьогодні – будьте готові завтра. Ми не хочемо профанації і будь-яких компромісів у якості", – наголосив Арсен Аваков.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ