Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Війна з Росією

Найбільше повинні отримувати ті військовослужбовці, які ризикують життям на лінії зіткнення, — Наєв

Найбільше повинні отримувати ті військовослужбовці, які безпосередньо ризикують життям і здоров’ям на лінії зіткнення.

Таку позицію висловив командувач об’єднаних сил Збройних Сил України, Герой України генерал-лейтенант Сергій Наєв в інтерв'ю Укрінформ.

За словами командувача, питання грошового забезпечення війська завжди викликає резонанс у суспільстві. А початок повномасштабного вторгнення рф в Україну вимагав нового принципу нарахування грошового забезпечення військовослужбовцям та іншим категоріям захисників Сил оборони. 

"Таким чином і була введена додаткова грошова винагорода, так звані «бойові», усім без винятку військовослужбовцям, незалежно від складності виконання завдань та місця дислокації. Вона складала 30 і 100 тисяч гривень. Таким чином, вийшло, що військові, які виконують бойові завдання в районах бойових дій, отримували ті ж самі 30 тисяч «бойових», як і військові, які несуть службу в тилу, далеко від фронту",  заявив командувач і додав. Звісно, це несправедливо. Адже найбільше повинні отримувати ті військовослужбовці, які безпосередньо ризикують життям і здоров’ям на лінії зіткнення".

Відтак з першого лютого поточного року відбулись зміни в порядку нарахування.

"По-перше, всім військовослужбовцям, незалежно від місця служби, збільшили щомісячне грошове забезпечення. Простими словами — це зарплата. А от додаткові «бойові виплати» — 100 і 30 тисяч — будуть отримувати ті, хто знаходиться в районах бойових дій, виконує бойові розпорядження та постійно ризикує життям", — пояснив Наєв. 

Підвищений розмір зарплати буде впливати й на одноразові виплати військовослужбовцям у 2023 році. Такі, до прикладу, як грошова допомога на оздоровлення.

Командувач об’єднаних сил ЗСУ зауважує, що темою повернення премії у 30 тисяч гривень усім категоріям військовослужбовців, незалежно від місця перебування, і завдань, які вони виконують, сьогодні багато спекулюють. В той час як це серйозне питання справедливості та мотивації військовослужбовців.

"Позитивно, що суспільство небайдуже, воно піклується про підвищення морального-психологічного стану і гідного грошового забезпечення наших захисників. Безумовно,  грошове забезпечення має бути на рівні, необхідному для комфортного проживання та забезпечення сімей військових, їхніх потреб. Це створить умови для якісного виконання усіма категоріями військовослужбовців своїх посадових обов’язків", — додав він. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ