Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Найбільша віра у довибори у Городоцькому та Яворівському округах, - Дащаківська

З огляду на те, що багато партій все ж висунули кандидатів на довибори до Львівської обласної ради, то треба сказати, що зривати вибори вони не мають наміру, але й проводити їх бажання нема. Про це сьогодні, 9 січня, в коментарі Гал-інфо повідомила виконавчий директор ЛОГО КВУ Оксана Дащаківська.

За її словами, «Свобода» перенесла свою активну діяльність на центральний рівень, адже вона стала загальнонаціональною політичною силою, і їй тепер потрібно підтримувати цей статус. Для "УДАРу" та «Батьківщини» ці вибори – це елемент додаткових домовленостей на загальнонаціональному рівні.

«Для малих партій довибори – це додаткова можливість нагадати про себе виборцям, адже впливові актори політичного процесу на Львівщині не надто активно проявляють зацікавлення до виборів, які повинні відбутись через два тижні. Всі сподіваються, що вибори пройдуть самі собою», - зазначила Дащаківська.

Вона також зазначила, що принциповими є два округи із семи, які вивільнилися на Львівщині: «Мова йде про Яворівський та Городоцький округи, на яких може бути запекла боротьба».

«До виборів залишилося два тижні, а грошей на них немає. ТВК наразі намагається проводити роботу, яка не потребує серйозних затрат, однак друк бюлетенів неможливий без коштів. Може статися так, що у день голосування виборці не матимуть на чому голосувати», - зазначила Оксана Дащаківська.

Вона також додала, що агітація на округах мала б розпочатися ще 2 січня, однак активною та наочною вона є лише в Городецькому та Яворівському округах.

«На цих округах агітація найбільш візуально присутня. На інших округах не ведеться навіть мобілізація кандидатів», - пояснила експерт.

Оксана Дащаківська також розповіла, що ТВК, згідно з чинним законодавством, збільшила виборчі дільниці для економії коштів.

«В основному збільшилися сільські дільниці. Зважаючи на те, що вибори проходитимуть зимою, виборці, коли дізнаються, що їм для того, аби проголосувати, доведеться йти в інше село, можуть просто відмовитись від голосування, тому явка очікується мала», - зазначила Оксана Дащаківська.

Фото: Гал-інфо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ