Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Найбільші загрози Карпат – браконьєрство і вирубування лісів, - міністр екології

Міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак перебуває з візитом на Львівщині. В цей час він проводить нараду з керівниками національних природних парків Карпатського регіону (Львівської, Івано-Франківської, Закарпатської областей) на території Яворівського національного природного парку в смт. Івано-Франкове, повідомив кореспондент Гал-інфо з місця події.

Основна тема обговорення – проблема збереження Українських Карпат. За словами міністра, сьогодні найбільшими загрозами для Карпат є браконьєрство і вирубка лісів. Він звернувся до керівників природних парків Львівщини з проханням розробити і представити програми збереження екології Карпат.

Під час наради також відбувся сеанс скайп-зв`язку з українською співачкою Русланою, яка підтримує проект збереження карпатських лісів і закликає до цього інших.

В ході візиту Остап Семерак також відвідав ДП «Боднарівка», - підприємство з переробки енергоощадних і трубчастих ламп. Міністру продемонстрували виробничі потужності підприємств а також спеціальну машину, яка перевозить зібрані у львів’ян використані лампи.

Підприємство відкрили наприкінці минулого року. Наразі воно працює без ліцензії, але Остап Семерак повідомив, що проект рішення про надання ліцензії уже підготували і винесли на голосування, то ж найближчим часом лінія має запрацювати ліцензійно.

Додамо, що виробництво запустили на базі ТЕЦ-2 у рамках реалізації проекту «Створення муніципальної системи поводження з відходами електронного та електричного устаткування у Львові з використанням досвіду Любліна», який частково фінансується ЄС.

Обладнання шведської компанії "MRT System International AB" дозволяє практично усі компоненти, отримані в результаті переробки ламп, використовувати повторно.

Повністю автоматизований комплекс для утилізації люмінесцентних ламп обслуговуватимуть дві людини, для яких представники "MRT System International AB" вже провела навчання. Потужність лінії, яка буде обслуговувати всю Західну Україну, складає близько 500 трубчастих або 800 компактних люмінесцентних ламп за годину. 

Вартість проекту - 1,3 млн євро.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ