Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Найєм вважає, що з Фірташем домовилися, щоб не приїжджав

Депутат від БПП Мустафа Найєм вважає, що з олігархом Дмитром Фірташем домовилися, аби він не приїжджав в Україну.

"Відмова Дмитра Фірташа від в'їзду в Україну – це ще один раунд договірного матчу з олігархами", - написав він у Facebook.

"Якщо я все правильно розумію, у випадку в'їзду австрійського в'язня на територію України, офіційний Київ постав би перед дуже некрасивою дилемою: з одного боку ми не можемо видати свого громадянина – забороняє Конституція; з іншого боку – ми не можемо його арештувати, оскільки власних кримінальних справ у нас проти нього не знайшлося (у наявних він проходить лише як свідок), а США жодних матеріалів досудового слідства в Україну передавати б не стало", - зазначив Найєм.

"Не тому що їм не потрібен Фірташ, а тому що ні українським судам, ні українському слідству вони не довіряють", - уточнив він.

На думку депутата, "вийшло б дуже негарно: напередодні візиту Джо Байдена й в очікуванні чергового траншу макроекономічної допомоги від Держдепу, Україні довелося б мовчки дати притулок у себе розшукуваному американським правосуддям Дмитру Фірташу".

"Більше того, після погроз "Азова" здійснити цивільний арешт олігарха, правоохоронним органам України довелося б його ще й охороняти від можливих провокацій", - додав він.

"Моя думка – із Дмитром Фірташем банально домовилися: ти не в'їжджаєш у країну, а ми [...вставити потрібне...]. Умов ми не знаємо, але було б правильно відстежити, чи виплатить пан Фірташ свій мільярдний борг перед державою, і чи не отримає випадково найближчим часом якихось нових преференцій", - заявив Найєм.

УП

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ