Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Найкраще про довкілля дбають у Старому Самборі, Дрогобичі та Сокалі

8 вересня відбулось засідання Громадської ради при Державному управлінні охорони навколишнього природного середовища у Львівській області.
На засіданні було розглянуто результати діяльності управління в першому півріччі 2006 року,  пропозиції щодо формування фонду громадських ініціатив, а також представлено екологічний паспорт Львівської області.
Начальник Державного управління охорони навколишнього природного середовища у Львівській області Богдан Матолич зазначив, що за результатами піврічної роботи у 2006 році значно покращилася інспекційна робота в області. Було зроблено 526 перевірок, складено 400 протоколів, близько 2000 осіб притягнуто до відповідальності, складено 462 позови на суму більше мільйона гривень та призупинено роботу 10 об’єктів через порушення  екологічних норм. «Крім того, вимогливішою стала робота по експертизі, покращилася ситуація з використанням коштів природоохоронних фондів та покращилося фінансування екологічного сектору з держбюджету», – додав Богдан Матолич.
У рейтинговій оцінці райінспекцій найкраще місце за підсумками півріччя посіли Старосамбірський район, місто Дрогобич та Сокаль. Найгірші результати – у Радехівському, Жовківському та Перемишлянському районах.
При представленні екологічного паспорту Львівської області начальник Державного управління охорони навколишнього природного середовища Львівщини, зазначив, що він складається з 20 розділів і є основою для розроблення екологічної політики області. «Екологічний паспорт повинен стати підґрунтям для розроблення екологічної цілеспрямованої, системної політики області, якої, на жаль, сьогодні немає», - сказав Богдан Матолич.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ