Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Найталановитіші учні з усієї України знову зібрались у Львові

Упродовж 4-7 червня триває Всеукраїнська науково-практична конференція учнів-членів Малої академії наук «Україна очима молодих». Про це повідомили у Львівській ОВА.
Фото: Львівська ОВА

У конференції взяло участь понад 60 учнів 9-11 класів з різних областей України, які мали змогу розповісти про проблеми, що їх турбують, та запропонувати своє бачення їх розв`язання, налагодити перші наукові контакти. 

Розпочався захід із вшанування пам`яті українців, котрі загинули на українсько-російській війні.Наголосили, що попри те, що збройна агресія росії триває українська молодь вірить у майбутнє свої країни і готова стати опорою для нього.  

Учасників конференції онлайн привітав президент Малої академії наук України, академік НАН України професор Станіслав Довгий: «Вже сьогодні ви задаєте той темп, той рух, який буде творити нашу Україну у майбутньому».

Він також зазначив, що у ворога є маніакальне бажання викину Україну із загальносвітових процесів, але українська молодь доводить, що інтелект може бути гучнішим від гармат. 

Заступниця директора департаменту освіти і науки Львівської ОВА Олена Урдей у вітальному слові подякувала учням, що у такий складний час вони проявляють жагу до знань і твердо йдуть до своєї мети, а також висловила слова вдячності освітянам, які відкривають юні таланти і запалюють у дітях любов  до знань.

«Щоб перемогти, нам потрібно зробити все для того, аби наші діти були мудрішими від дітей нашого одвічного ворога», – наголосила вона.   

Своєю чергою Іванна Бородчук, директорка «Львівської обласної Малої академії наук учнівської молоді», зазначила що третій рік поспіль Всеукраїнська наукова конференція учнівської молоді відбувається в умовах війни. Але той факт,  що найталановитіші учні з усієї України знову зібрались у Львові, свідчить про те, що молодь загартувала свій дух і  готова взяти нас себе відповідальність за відбудову і розбудову України після нашої перемоги. 

Науковими експертами на конференції виступили викладачі Львівського національного університету ім. І. Франка. 

Зокрема, голова історичної секції Наукового товариства ЛНУ ім. Івана Франка Святослав Пих виступив із пленарною доповіддю «Півострів боротьби: кримські татари на шляху до незалежності (1917-1921). Доцентка кафедри фінансового менеджменту факультету управління фінансами та бізнесу ЛНУ ім. І. Франка Ольга Сич мала доповідь «Повоєнна відбудова міст – досвід ЄС для України».  

А доцент кафедри зоології ЛНУ ім. І. Франка, кандидат біологічних наук Ігор Дикий мав лекцію «Вплив військових дій на тварин і оселища в Україні». При цьому Ігор Дикий посилався на власний досвід та ілюстрував свій виступ власними фото, адже він недавно повернувся з фронту, де виконував бойові завдання.   

Учениця із Запоріжжя Дарина Усольцева, сферою наукових досліджень котрої є локальна історія, написала роботу «Гуманітарна криза через призму свідчень внутрішньопереміщених осіб Запорізького краю». Ось як вона розповіла про свої враження від заходу: «Мені дуже подобається атмосфера, яка панує на конференції у Львові. Я планую дізнатись багато нового щодо історичної тематики, яка мене цікавить,  а також сподіваюсь познайомитись з іншими учасниками». 

Організатором учнівського наукового форуму виступив Комунальний заклад Львівської обласної ради «Львівська обласна Мала академія наук учнівської молоді».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ