Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

НАЗК пропонує КСУ звільнити суддю Ігоря Сліденка

Національне агентство з питань запобігання корупції звернулося до Постійної комісії з питань регламенту та етики Конституційного Суду України щодо неетичної поведінки судді КСУ Ігоря Сліденка.
Ігор Сліденко. фото - Радіо Свобода

Про це інформує УНН.

У НАЗК навели приклади, які, на їхню думку, відображають такі дії Сліденка:

  • Підготовка суддею рішення КСУ про неконституційність е-декларування в умовах конфлікту інтересів. Вказано, що після того, як НАЗК вказало КСУ на адмінпротоколи на Сліденка про порушення ним вимог антикорупційного закону, останній подав заяву про самовідвід у вказаній справі. "Однак, під час засідання Ігор Сліденко проголосував "проти" задоволення цієї заяви та заяви про його відвід від представника Президента в КСУ. Тобто, хоча Сліденко не міг бути об’єктивним у розгляді цієї справи, він не відмовився брати участь у відповідному засіданні КСУ, та 27 жовтня 2020 року проголосував за визнання норм закону неконституційними", - відзначили в агентстві.
  • Лист Сліденка на адресу працівника НАЗК із цитатою з роману Олександра Дюма-батька. "Одразу після ухвалення згаданого рішення КСУ, 27 жовтня 2020 року, Ігор Сліденко відправив електронний лист на адресу працівника НАЗК, який вручав йому протокол... Лист було надіслано французькою мовою. Його переклад українською такий: "А тепер, сказав Атос, загортаючись у плащ і надягаючи капелюха, тепер, коли я вирвав у тебе зуби, гадюко, кусайся, якщо зможеш! Олександр Дюма. Три мушкетери. P.S. Тож мерсі, панове, і передайте мій привіт пану Н.", - розповіли у НАЗК. У ньому в НАЗК вбачають "погрозу".
  • Чисельні заяви Ігоря Сліденка в ЗМІ, які, як вказали у НАЗК, свідчать про можливе порушення етичних прнципів.

"Отже, на підставі ст. 21 Закону України "Про КСУ" НАЗК просить Постійну комісію з питань регламенту та етики КСУ притягнути Ігоря Сліденка до дисциплінарної відповідальності шляхом звільнення його з посади судді КСУ", - підсумували у НАЗК.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ