Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Названо найбезпечніші автомобілі 2019 року згідно Euro NCAP

Європейська програма оцінки безпеки автомобілів Euro NCAP назвала машини, які за результатами краш-тестів набрали найвищі бали у 2019 році.
Фото: Euro NCAP

Як повідомляє Motorcar, загалом минулого року експерти Euro NCAP протестували 55 автомобілів різних марок, 41 з яких отримали найвищий рейтинг у п’ять зірок.

Серед кращих експертів обрали переможців у семи основних сегментах.

Так, у класі «суперміні» серед лідерів безпеки стали Renault Clio та Audi A1 нового покоління, а також компактний кросовер Ford Puma.

Серед «малих сімейних автомобілів» найкращим був Mercedes-Benz CLA, у ніші «великих сімейних автомобілів» перше місце ділять Tesla Model 3 та BMW 3-Series, що набрали однакову кількість балів.

Цікаво, що електромобіль був кращим у роботі допоміжних систем, а BMW – щодо безпеки пішоходів.

У сегменті «великих позашляховиків» лідирує ще одна модель Tesla – електричний кросовер Model X, який зумів обійти Seat Tarraco.

Американський електрокросовер також був визнаний найбезпечнішим серед електромобілів та гібридів.

У класі середньрозмірних кросоверів найкращим став Subaru Forester нового покоління, а дві моделі – Mazda CX-30 та Volkswagen T-Cross – поділили срібло.

Нагадаємо, у 2019 році на дорога області сталося 2096 ДТП з постраждалими і в них травмувалося 2847 осіб, а загинуло 284 людини.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ