Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Не зачиняймо дверей, у які увійшла надія, - звернення письменників Львівщини до співгромадян

Голова Львівської обласної організації Національної Спілки Письменників України Ігор ГУРГУЛА

Шановні співвітчизники!

Дорогі львів’яни та мешканці Львівщини!

Наше звернення до вас, дорогі друзі, зумовлене ситуацією, яка склалась напередодні виборів до місцевих органів влади. Нас змусила звернутися до вас непевність і подекуди розгубленість виборців. «За кого віддати свій голос»?! – актуальнішого питання сьогодні годі відшукати. Ми чудово усвідомлюємо, що таке питання виникло не лишень з підказки різних агітаторів з чисельних виборчих штабів, але й від самого життя. Ми, українські письменники, не менше за вас усіх потерпаємо від надмірних платежів за комунальні послуги, від росту цін, дорожнечі найелементарнішого, і найвразливіше – товарів першої необхідності. Нас як і вас, не влаштовує те, як працює громадський транспорт, якими дорогами ми пересуваємось, рівень медичного обслуговування, якість навчання у наших школах. Низькі заробітки та соціальна незахищеність змушують сотні тисяч наших співгромадян покидати рідні домівки та вирушати на чужину у пошуках кращого життя. Усе так, і так воно є насправді. Закономірно, що за таких умов хочеться бачити тих обранців, які миттєво повирішують усі наші проблеми. Тут якраз і криється головна причина невизначеності. Дуже часто наївно ми сподіваємось на прихід «месій» - і буде усе полагоджено за лічені дні. Кажемо вам прямо і відверто – такого ніколи не станеться! Усе це - дешевий популізм і розрахунок на людську наївність та довірливість. Усі ті, що «зможуть», «зуміють», «поборють» і «покарають» уже завтра, насправді роблять спробу вас безчесно обманути.

Як відомо, демократія завершується там, де уже прийняте рішення. Свого часу переважною більшістю українці обрали президентом Володимира Зеленського. Отже, рішення прийнято – до роботи! Ми потерпали, що з обранням Зеленського станеться

непередбачуване – повний розворот у геополітичному вимірі, відхід від цінностей Майдану Гідності, визнання анексії Криму та здача східних територій російському агресорові. І завершиться усе повною капітуляцією перед споконвічним нашим ворогом – Росією. Цього, на щастя, не відбулося! Україна твердо і несхитно дотримується курсу , зорієнтованого на європейські та загальнолюдські цінності. Так, нам потрібен мир, але мир переможців, а не переможених!

Наблизившись до дати проведення виборів до місцевих органів влади, проаналізувавши та зваживши усі «за» і «проти», ми дійшли до висновку, що на Львівщині гідно представлятиме місцеву владу команда партії «СЛУГИ НАРОДУ». Уже у самій назві закладена суть, адже служіння народу є найвищим виміром честі та гідності депутатських обранців. Імена відомі – Максим Козицький, Тарас Кльофа, Олег Береза, Олег Паска… Вони уже сьогодні демонструють високі показники управлінської діяльності. Козицький очолює Львівську обласну державну адміністрацію, Кльофа – військовий госпіталь, Береза – керівник Служби автомобільних доріг у Львівській області, Паска – директор Департаменту освіти та науки ЛОДА… Чимало важить, що це наші земляки-галичани, патріоти і щирі прибічники української справи. Водночас, це висококласні фахівці, грамотні управлінці, талановиті керівники і тямущі, порядні професіонали. Вони уже чимало зробили для Львова та Львівщини! А, володіючи великим потенціалом, зможуть ще більше.

Ми переконані, що ці люди ніколи не зрадять як інтересів держави, так і інтересів кожного громадянина.

Ми, українські письменники, залишаємось чи не єдиним суспільним прошарком, якому сповна довіряють люди. Своїми патріотичними творами ми закликаємо наших громадян перейнятися почуттям любові до рідного краю, усвідомленням гордості за те, що належимо до великої української нації. Серед нас немає олігархів, ми не продалися за великі гроші , нас майже не запрошують на телеефіри, боячись нашої правдивої відвертості. І ця заява йде від чистого серця та твердої переконаності у необхідності дати шанс молодому поколінню політиків та управлінців проявити себе сповна.

Віддаючи свій голос за львівську команду «СЛУГ НАРОДУ», ми голосуємо за щасливе майбутнє Вітчизни та процвітання Галичини!

Разом ми сила, яка провадить нас до зміцнення незалежності рідної України!

Голова Львівської обласної організації

Національної Спілки Письменників України

Ігор ГУРГУЛА

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ