Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура  |  Війна з Росією

«Небесні покровителі»: у львівському музеї експонується виставка ікон на склі, створених для військових

У Львівському музеї історії релігії експонується камерна виставка робіт учасників майстеркласів з іконопису на склі «Небесні покровителі». Про це йдеться на сторінці музею.

Фото: Львівський музей історії релігії

В експозиції виставки можна побачити ікони-обереги: «Архангел Михаїл», «Святий Миколай», «Богородиця», «Юрій Змієборець», «Покрова», «Андрій Первозваний», ікона «Матері Божої Неустанної Помочі».

Організаторки майстеркласів Оксана Гірняк та Лідія Григель, запросили до участі в мистецьких заняттях військовослужбовців, зокрема з міста Дніпро. Учасники малювали на склі лики святих і таким чином творили власні обереги, здатні приносити добро, захищати від негараздів. Після виставки ці роботи будуть передані захисникам України.

«Ікона «Юрій Змієборець», створена військовою лікаркою з позивним «Ліса», вже знайшла свого господаря Юрія. Вона висітиме в капличці, облаштованій в одному із бліндажів», - розповіли працівники музею.

Окрім того, охочі можуть оглянути банерну виставку «Святі покровителі Нескорених», розміщену на площі Музейній, 1 (навпроти Львівського музею історії релігії).

Фото: Львівський музей історії релігії

Виставка підготовлена на основі пам’яток з колекцій Львівського музею історії релігії, його Червоноградської філії і світлин, зроблених на війні та в тилу українськими військовими, кореспондентами, польськими й іспанськими фотографами. На кожному банері зображено небесного покровителя у поєднанні з документальними фотографіями теперішньої війни нескорених.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ