Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

«Неприпустимо, щоб наші діти проливали кров за чужі держави», – депутат В. Кожан

15 лютого воїни-інтернаціоналісти України відзначають на державному рівні День вшанування учасників бойових дій на території інших держав, ініціатором якого виступила Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів). Депутат Львівської обласної ради Володимир Кожан привітав воїнів-афганців із 21-ю річницею виведення військ з Афганістану. Про це повідомила прес-служба депутата.


«Тривала афганська війна жорстоко зачепила усіх, хто мав до неї причетність, а це тисячі сімей: матерів, котрі втратили своїх дітей, дружин, які залишилися вдовами, дітей, котрі стали сиротами, - зазначив Володимир Кожан. - Це незагоєна рана, невідступний біль, що нагадуватиме про себе ще не одне покоління. Втрата непоправима. Афганська війна не залишила осторонь і українські родини. Не повернулися додому 3360 солдатів та офіцерів, з яких 3280 загинули, а 80 пропали без вісті та потрапили в полон. було поранено понад 8000  військових, майже половина з них стала інвалідами, – йдеться у привітанні депутата Кожана.

 

«На сьогоднішній день в Україні мешкає близько 150 тисяч учасників війни в Афганістані, які, на жаль, не є належно пошанованими у рідній державі. Тому, ми мусимо зробити просто неможливе, щоби ці родини не залишилися без опіки. І найголовніше: державна політика мусить бути зваженою, аби наші діти не проливали свою кров, за чужі держави, як це було в Афганістані, – наголосив Володимир Кожан.

 

Депутат обласної ради також побажав усім ветеранам-афганцям міцного здоров’я та благополуччя.

 

Слід зауважити, що під опікою Володимира Кожана перебуває кілька сімей афганців, котрі втратили годувальника. Депутат неодноразово надавав допомогу на лікування інвалідам Афганської війни.   

 

Сьогодні від депутата Львівської обласної ради Володимира Кожана покладено квіти до пам'ятника полеглим в Афганістані.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ