Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Незалежна експертна рада наглядатиме за роботою медіа під час виборів

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення підтримала ініціативу Громадської ради про створення Незалежної експертної ради з нагляду за роботою медіа під час виборів.

Про це повідомили після засідання 10 січня, на якому було розглянуто звернення Громадської ради при Національній раді та вирішено схвалити її ініціативу щодо створення Незалежної експертної ради з питань діяльності електронних засобів масової інформації під час виборів у 2019 році.

Відповідно, з метою забезпечення демократичності, прозорості й відкритості висвітлення ЗМІ виборчого процесу в період проведення виборчих кампаній при Громадській раді працюватиме Незалежна експертна рада, до якої входитимуть представники громадських організацій, медіа-юристи, політологи, науковці тощо.  

Передбачається, що члени експертної ради надаватимуть висновки щодо спірних та дискусійних матеріалів і ситуацій, які виникатимуть під час виборчих перегонів. Відповідні документи будуть розміщуватися у вільному доступі для широкого загалу.

Невдовзі на сайті Національної ради буде розміщено оголошення про подання до Громадської ради кандидатур на входження до складу Незалежної експертної ради.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ