Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Незрячі разом з пластунами підкорять Говерлу

Осередок Пласту у Львові взяв участь у мандрівці на гору Парашка разом з представниками Українського товариства сліпих. Організації готуються до спільного сходження на Говерлу у День незалежності, повідомили у Пласті.

Мандрівка на найвищу гору Сколівських бескидів відбувалась 4 серпня. У сходжені взяли участь група з 33-ох осіб, з яких семеро — пластуни, які зголосились бути провідниками для осіб з порушенням зору.

“Гора Парашка є найвищою точкою Сколівських Бескидів. ЇЇ висота сягає 1268 метрів над рівнем моря. І саме на цю вершину в суботу, 4 серпня, здійснили спільне сходження члени нашого товариства незрячих ГО ЛОО УТОС та супроводжуючі їх пластуни з організації Пласт. Для багатьох незрячих похід в гори був мрією і вони щиро вдячні хлопцям та дівчатам з Пласту, а також їхньому керівнику Матвію Духу за активну підтримку та терпіння. Ви допомогли здійснити мрію”, - йдеться в повідомленні Українського товариства сліпих.

“Мені назавжди запам'яталось, яке то щастя було на обличчях від здійснення нашої спільної мети. Ми всі різні, у кожного своє життя та проблеми. Але ми маємо можливості робити добрі справи один-одному лише за усмішку і дякую — а це ж найцінніше”, - поділився враженнями на сторінці в Facebook голова осередку Пласту у Львові Матвій Дух.

За його словами, наступною спільною мандрівкою двох організацій буде сходження на найвищу вершину України, гору Говерла (2081 м), 24 серпня.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ