Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Нідерландські слідчі: MH17 збили «Буком»

Нідерландська слідча група, що протягом 15 місяців збирала матеріали катастрофи літака малайзійських авіаліній у небі над Донбасом підтвердила: «Боїнг» був збитий в українському небі ракетою, випущеною із зенітно-ракетного комплексу «Бук» з території 320 квадратних кілометрів. Такий результат офіційної презентації результатів слідства нідерландської Ради розслідувань у справах безпеки польотів, презентований на військовій авіабазі поблизу міста Бреда.
Фото з expres.ua

Заяву зробив Тйібе Юстра, голова нідерландської Ради розслідувань у справах безпеки. У залі виставили частково реконструйований авіалайнер.

Результати слідства свідчать про безпідставність версії, висунутої Росією, згідно з якою рейсовий авіалайнер збили українським літаком-винищувачем.

Водночас, як і очікувалося, у звіті немає вказівок на те, хто випустив ракету з «Бука». Це має встановити інша слідча група, якою керують Нідерланди і до складу якої входять Бельгія, Малайзія, Австралія й Україна. 

Перед оприлюдненням результати звіту повідомили родичам загиблих у катастрофі літака. За словами рідних, їм повідомили, що ті, хто був на борту літака, загинули майже миттєво.

Тим часом, російський виробник «Буків» - концерн «Алмаз-Антей» сьогодні заявив, що його експерименти довели, ніби малайзійський літак був збитий з території, контрольованої Києвом. 

Українська влада наполягає на причетності російських спецслужб до катастрофи малайзійського «Боїнг-777» рейсу МН17 у липні 2014 року.

Унаслідок катастрофи літака «Малайзійських авіаліній» загинули всі 298 людей, що були на борту «Боїнга», більшість із них була громадянами Нідерландів.

Захід і Україна заявляли, що мають докази того, що літак збили проросійські бойовики із комплексу «Бук» за ймовірної підтримки Москви. Бойовики і Росія свою причетність відкидають.

Раніше, у вересні 2014 року, Рада безпеки Нідерландів у попередній доповіді повідомила, що малайзійський «Боїнг-777» розпався в повітрі в результаті ураження «великою кількістю об’єктів високої енергії, що проникли в літак ззовні».

Радіо Свобода

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ