Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Нідерланди не планують називати винуватих у збитті "Боїнга"

Рада безпеки Нідерландів у вівторок планує оприлюднити результати розслідування катастрофи "Боїнга" над Україною. Як повідомляє Reuters, очікується, що у заяві буде вказано, що літак був збитий ракетою "Бук" російського виробництва, однак про те, хто відповідальний за її запуск, не йтиметься.

"Розслідування вказуватиме, що літак був збитий ракетою "Бук" російського виробництва, однак, відповідно до міжнародних правил, що регулюють розслідування авіакатастроф, Радбез не має повноважень називати винних", -  зазначає видання.

Нагадаємо, що в результаті катастрофи МН17 загинули всі 298 осіб, які були на борту літака, що летів з Амстердаму до Куала-Лумпур. Дві третини з них були громадянами Нідерландів.

Різні розслідування підтвердили, що він був збитий з ракетної установки "Бук", з території, яка перебувала під контролем бойовиків. Сама установка, за численними свідченнями була завезена з Росії.

У липні Радбез ООН голосував щодо резолюції про створення міжнародного трибуналу стосовно падіння "Боїнга", проте Росія заблокувала це рішення своїм вето.

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ