Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Нікому не вдасться зірвати вільного і прозорого волевиявлення громадян, - Порошенко

Президент України Петро Порошенко наголошує, що нікому не вдасться зірвати вільного і прозорого волевиявлення громадян під час другого туру з обрання кандидатури на найвищу посаду в країні. ПРо це інформує прес-служба глави держави.
Фото - Прес-служба глави держави.

«Моя позиція наступна – не можна на сьогоднішній день ніякими кроками і ніякими технологіями зірвати кворум і заблокувати голосування. Це ні в кого не вийде. Тому, що законодавство саме передбачає, що якщо не дай Боже в комісії немає кворуму, окружна комісія одразу ж приймає рішення, змінює кворум і комісія продовжує роботу», - сказав Глава держави, відповідаючи на запитання, чи не призведе те, що від його штабу начебто подано на реєстрацію до виборчих комісій рекордно малу кількість осіб, до відсутності кворуму в комісіях і як наслідок відсутності затверджених результатів виборів.

Петро Порошенко наголосив на тому, що не варто будувати версії про теорію змови. «У нас на сьогодні немає більше зацікавленої людини у проведенні чесних виборів, ніж Президент Порошенко», - заявив він.

Президент нагадав, що напередодні першого туру виборів було запущено чимало фейків про те, що йде фальсифікація, зрив, купівля голосів чи про відсутність кворуму.

Для захисту голосування тоді Глава держави запропонував запросити найбільшу кількість іноземних спостерігачів. «Якщо хочете, щоб вони були на кожній дільниці – прошу дуже», - зауважив він.

Петро Порошенко також підкреслив, що захист процесу волевиявлення та його результатів також здійснюють правоохоронці. «Правоохоронні органи, місцева влада – ті, хто має відповідно до сфер своєї компетенції забезпечити сприяння прозорому виборчому процесу – це є ваша безпосередня відповідальність», - сказав він.

Завдяки таким діям перший тур виборів Президента в Україні відбувся демократично, констатував Петро Порошенко, незважаючи на спроби фейкових новинних агенцій нав’язати тезу про те, що більш брудних виборів світ не знав.

«Що було в кінці кінців? Вибори в Україні були визнані найбільш чесними за всі роки існування незалежної України. Під час виборів, наголошую – в день голосування не було подано жодної заяви від безпрецедентно великої кількості кандидатів, яких було 44, в кінці 39 – жодної щодо порушення виборчого законодавства, яке б вплинуло на волевиявлення громадян», - наголосив Президент.

Він зауважив, що вважає це високою оцінкою не лише його, а й держави Україна. «Бо скрізь, де я зараз спілкуюся з європейськими і світовими лідерами перше, що вони кажуть: «Ми вас вітаємо з блискучим проведенням виборів. Ви здали надзвичайно важливий тест на демократію», - підкреслив Петро Порошенко.

Він також зазначив, що світова спільнота спершу не сприйняла і критикувала його рішення про не допуск російських спостерігачів, але потім прийняла його. «Це божевілля, коли претендують, будучи країною-агресором, перевіряти якість виборчого процесу у суверенній демократичній Україні. Спочатку сварилися, потім дослухалися до наших аргументів і сьогодні Україну ніхто з цього приводу не критикує», - сказав Президент.

«Отже, я наголошую, що кворумом не зірвеш. Я вважаю, що ми абсолютно довіряємо, що дільничні комісії здатні спрацювати якісно», - додав Глава держави.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ