Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я  |  Спорт

Новороздільська школа отримала першість у конкурсі «Запроси спортсмена в школу»

Healthy Schools
Healthy Schools
Healthy Schools
Healthy Schools
Healthy Schools
Healthy Schools
1/3
Школа із Львівщини отримала першість у конкурсі «Запроси спортсмена в школу», який проходив у рамках програми «Healthy Schools: заради здорових і радісних школярів».

У змаганні брали участь 190 шкіл з усієї України, а переможець – Новороздільський НВК ім. В. Труша – отримає від організаторів програми спортивний інвентар на суму 10 тис. грн.

За умовами конкурсу «Запроси спортсмена в школу» діти мали знайти відомого спортсмена з їх регіону та провести з ним спортивного захід у школі.

Команда учнів та вчителів Новороздільського НВК ім. В. Труша розпочала підготовку до конкурсу саме з пошуку спортсмена-земляка, який зможе стати гідним наставником. Запрошення радо прийняла майстер спорту України, учасниця зимових Олімпійських ігор у Ліллехаммері Христина Опьолу-Подгрушна. Більше того, до неї приєднались чемпіонка світу та Європи з боксу серед юніорів Вікторія Вірт-Герасимович та майстер спорту з художньої гімнастики Ольга Козак.

Сам спортивний день пройшов 23 листопада та розпочався з розминки, яку провели чемпіонки для учнів та всіх охочих. Потім школярі взялись визначати, який клас найсильніший та найспритніший. Їх випробовували інтелектуальною спортивною вікториною, рухливими естафетами та енергійними вправами.

«Дуже приємно, що діти підготувались до зустрічі. Вони показали, що на уроках фізкультури не байдикують, а працюють над своєю фізичною підготовкою. Також більшість з них займається спортом поза школою, тому ми сподіваємось, що змогли їх надихнути до нових перемог», – сказала Христина Опьолу-Подгрушна.

Але найбільше діти тішились, коли отримали можливість особисто поспілкуватись з спортсменками. Вони говорили про улюблені види спорту, олімпійський рух, перемоги та навіть вмовили Вікторію Вірт-Герасимович дати майстер-клас з боксу.

«Учні самі запропонували чемпіонкам провести інтерактивний урок і дуже ретельно готувалися до нього. Вони вивчали історію олімпійського руху, дізналися багато фактів про олімпійські види спорту, а зокрема про гірськолижні види та бокс», – прокоментувала вчителька НВК Лариса Чопак.

Конкурс «Запроси спортсмена в школу» проходив у рамках програми «Healthy Schools: заради здорових і радісних школярів». Місія Healthy Schools – сприяти здоровому способу життя серед дітей шкільного віку. Організатори проекту ставлять перед собою кілька завдань. По-перше, поширювати знання про здоровий спосіб життя, зокрема про його специфічні і маловідомі аспекти. По-друге, прищепити дітям звичку до раціонального харчування і активно-спортивного дозвілля.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ