Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Нову IT-школу відкрили у Винниках

1/2
У місті Винники відкрили нову школу інформаційних технологій для підлітків SOVA (School of Vital Activities). Про це повідомляє прес-служба Винниківської міської ради.

Школярів 6-11 класів тут навчатимуть програмуванню, роботехніці, працювати в команді та розмовної англійської мови. Навчання розпочнуть вже 11 лютого.

За словами організаторів, навчальну програму допомогли скласти спеціалісти-практики із різних ІТ-компаній. Вони також викладатимуть у новоствореній школі. Обов’язковим буде вивчення англійської мови.

«Невід’ємною частиною навчання окрім «хард-скілів» будуть «софт-скіли» та англійська мова. Тому що надзвичайно багато курсів, які зараз є на ринку України, роблять акцент лише на «хард-скілах» - основи програмування, робототехніка та інше. Ми ж нагадуємо, що також потрібно правильно себе презентувати в суспільстві», - розповіла засновниця школи Вікторія Читайло.

Міський голова Винник Володимир Квурт розповів, що розвиток та навчання у сфері ІТ у Винниках було в планах міської влади кілька останніх років.

«Ми усі згідні з тим, що місто повинне розвиватися, воно має бути зручним, комфортним. Це зрозуміло. Але я б хотів, щоб багато наших дітей пов’язали своє майбутнє із нашим містом, щоб вони тут отримували знання, які будуть для них корисні. Бачимо досвід Китаю, як за невеликий проміжок часу він розвинувся. Я впевнений, що українці також зможуть. Варто лише не боятися мріяти. Сьогодні це ІТ-школа. Але можливо, у майбутньому до нас будуть їхати навчатись з інших міст. А чому б і ні?», - додав Володимир Квурт.

На відкритті школи з дітьми та батьками спілкувались також досвідчені ІТ-спеціалісти, які працювали у найбільших компаніях України EPAM, Soft Serve, Global Logic.

«Добре, що відкривають таку школу. З кожним роком ІТ-сфера розширюється, відкриваються нові вакансії і спеціальності, для яких потрібні люди зі знанням тієї чи іншої предметної області, і це не обмежується тільки Україною. В будь-якому випадку навчання тут буде плюсом як при вступі в Політехніку, так і при першій співбесіді на роботу. Є багато випадків коли школярі, ще не закінчивши школу, отримують роботу в компаніях», - додав Теодор Мисько, розробник програмного забезпечення.

Зараз в School of Vital Activities приймають заявки та формують класи. Навчання у школі розпочнеться 11 лютого.

Довідка:

«Хард-скіли» (від англ. hard skills – жорсткі навички) - це фактично фундаментальні технічні навички, які роблять того чи іншого профільного спеціаліста - спеціалістом: програмування, веб-технології, робототехніка, медійні технології, комп’ютерні мережі та безпека і т.д.

«Софт-скілами» (від англ. soft skills – м’які навички) айтішники називають особистісні характеристики спеціаліста, які необхідні йому в процесі роботи для ефективної комунікації з іншими людьми: критичне мислення, ораторські здібності, нетворкінг, лідерство, робота в команді та ін. Фактично це те, чим спеціаліст приверне увагу майбутнього роботодавця.


 


 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ