Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Нову Конституцію має ухвалити народ на референдумі, – Яценюк

Голова уряду України Арсеній Яценюк виступає за проведення референдуму щодо змін до Конституції України. Про це він заявив 24 січня у щотижневому зверненні «10 хвилин з прем’єр-міністром».

«Настав час, щоб український народ сказав своє слово, якою має бути нова Конституція у новій європейській Україні. Ніхто, окрім народу України, не має права визначати, яким буде Основний закон», – наголосив Яценюк.

«Нова Конституція – це новий суспільний договір між громадянами і владою, яку вони обрали, про розподіл прав і відповідальності всередині влади, між президентом, урядом і парламентом, договір про взаємини між центром і регіонами. Договір про створення нового, чесного суду, а не перепризначення чинного. Договір про чітку геополітичну мету України», – відзначив голова уряду.

Яценюк висловився на цю тему наступного дня після того, як президент України Петро Порошенко застеріг політиків країни, що крах мінських угод, які мають на меті припинення бойових дій із підтримуваними Москвою сепаратистами на сході України, може призвести до «повномасштабного конфлікту» з Росією.

Радіо Свобода

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ