Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Новий Голова Держгеокадастру презентував "Тo do list" змін у відомстві

новий Голова Держгеокадастру Денис Башлик представив концепцію реформування органу та стратегію розвитку відомства - ʺКадастр 2.0. Прозорість, доступність, інноваціїʺ.

ʺСеред ініціатив – повна діджиталізація процесів та усунення контакту з чиновником; скорочення та спрощення процедур; створення департаментів сервісного контролю; максимальне відкриття інформації про землі, ліс, воду, інші природні ресурси та об'єкти нерухомості; дерегуляція та передача частини повноважень на місцевий рівень, - підкреслив Денис Башлик.

За його словами, це сучасні рішення, які знімають застарілі бюрократичні проблеми галузі – надмірне регулювання та концентрацію повноважень, закритість та неузгодженість інформації, а також можливі корупційні схеми.

ʺДіяльність Держгеокадастру буде абсолютно відкритою та прозорою,  підконтрольною громадськості. Планується утворення громадської ради при Держгеокадастрі, створення Департаменту якості сервісів, відкриття інформації про заплановані інспекції та публікація результатів перевірок он-лайн, а також посилення роботи з основними стейкхолдерамиʺ, - пояснив Денис Башлик.

За словами Голови Держгеокадастру, планують також максимально відкрити Державний земельний кадастр та запровадити його повну інтеграцію з іншими державними та галузевими кадастрами та реєстрами.

Створення Національної інфраструктури геопросторових даних, як зазначив Денис Башлик, має стати справжньою революцією. Буде запроваджено портал моніторингу земельних відносин та запущено єдине вікно доступу до геопросторових даних та сервісів, а також забезпечено сумісність геопросторових даних та цифрових реєстрів.

ʺТакож створимо електронні кабінети сертифікованого інженера-землевпорядника та оцінювача з експертної грошової оцінки. Необхідно перейти до масової оцінки земельних ділянок (нерухомості), оновити ортофотоплани й створити цифрову топографічну карту всієї території Україниʺ, - наголосив Денис Башлик.

З-поміж іншого, передбачається посилення контролю за охороною земель з метою недопущення негативних екологічних наслідків, а відповідно, збільшення розмірів штрафів за шкоду, завдану самовільним зайняттям земель.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ