Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Об’єднуватися під якусь особу немає потреби, потрібно визначити програмні засади майбутньої партії — Микола Горинь

«Об’єднання як ідея національно-патріотичних сил давно визріла в українській нації. І саме в таких лозунгах і проводилася перевиборча парламентська кампанія. Однак механізм об’єднання партій в одну демократичну силу в українському законодавстві є складним. Це може стати реальністю тільки тоді, коли лідери партій, ті, хто говорить про об’єднання, оприлюднять політичний документ, яким буде визначено основні напрямки діяльності цієї партії», — зазначив у коментарі «Гал-info» рухівець Микола Горинь, коментуючи намір лідера ЛМО НСНУ Олега Мандюка про початок об’єднання партій в одну.
«Партію не можна створювати тільки тому, що комусь в головах засіла ідея її створення тільки шляхом організаційних заходів, а не через програмні цілі. Організаційними засобами неможливо буде об’єднати політичні сили. Цілком зрозуміло, що потрібно створити серйозну консервативну політичну силу правого напрямку, однак створювати механічно під якусь особу не потрібно. Інша серйозна проблема: не погоджена політична програма майбутньої партії, а лідери політичних сил могли б це зробити», — сказав Горинь.
Він також зазначив, що найближчим часом не вірить у об’єднання правих сил. «Найближчим часом я не бачу можливості такого об’єднання. Хоча розмови про це «внизу» -- це морально-психологічний тиск на верхівки, щоб вони визначилися і не „баламутили” мізки членам партій внизу», — зазначив Горинь.
Нагадаємо, на сьогоднішній конференції Львівської міської організації партії „Народний Союз Наша Україна” буде оголошено ініціативу про об’єднання усіх партій, які увійшли в виборчий блок „Наша Україна Народна Самооборона” в єдину партію. На думку голови міського осередку НСНУ Олега Мандюк, зараз зручний час для того, аби розпочати процес об’єднання.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ