Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

ОБСЄ закликає Росію звільнити Олега Сенцова

Переглянути справу українського режисера Олега Сенцова та звільнити його з ув'язнення закликали главу МЗС Росії Сергія Лаврова в ОБСЄ, - DW.

Представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Арлем Дезір закликав російську владу переглянути справу українського режисера Олега Сенцова та звільнити його з ув'язнення. Відповідне письмове звернення Дезір надіслав міністру закордонних справ Російської Федерації Сергію Лаврову. Про це представник ОБСЄ повідомив у понеділок, 4 червня, на своїй сторінці в мікроблозі Twitter.

У дописі Дезір зокрема назвав подальше тримання під вартою Сенцова "необґрунтованим". "Мене непокоїть погіршення його здоров'я після розпочатого ним голодування. Я закликаю Росію звільнити його", - написав він.

Нагадаємо, у серпні 2015 року Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону засудив Сенцова до 20 років колонії суворого режиму. Тоді російські судді визнали режисера винним у створенні на території Криму терористичного угруповання. 14 травня 2018 року Сенцов оголосив голодування з вимогою звільнити всіх українських політв'язнів, які утримуються в РФ і анексованому Криму. 

DW

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ