Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Очільниця львівської юстиції стала заступником міністра

Очільниця Головного територіального управління юстиції в Львівській області Іванна Смачило стала заступником міністра юстиції України. Про це повідомив рівненський портал "ВСЕ".

Нещодавно її призначення в Міністерство юстиції погодив Кабінет Міністрів. Зараз Іванна Смачило  є начальником Головного територіального управління юстиції в Львівській області, до того - більше двох років була керівником Головного територіального управління юстиції в Рівненській області, йдеться в повідомленні.  

"У міністерстві намагатимусь реалізувати знання і досвід здобуті під час роботи областях, також опиратимусь на багаторічний досвід роботи в громадському середовищі. Переконана, це дозволить зробити реформи Мінюсту ще ефективнішими і кориснішими для людей", - зауважила пані Смачило у коментарі сайту "ВСЕ". 

Іванна Смачило, працюючи адвокатом, у 2014 році безкоштовно надавала правову допомогу учасникам Революції Гідності. Також безкоштовно допомагала готувати процесуальні документи для подачі до суду із справ, пов'язаних із захистом порушених прав жінок та дітей (розірвання шлюбу, стягнення аліментів, позбавлення батьківських прав).

У 2017 року стала ініціатором пілотного проекту у Рівненській області, який передбачав застосування санкцій до злісних неплатників аліментів. У лютому 2018 року ініціативу на законодавчому рівні підтримало Міністерство юстиції України. Боржникам з виплати аліментів заборонили виїжджати за кордон, обмежили користування власним автотранспортом та займатися витратним хобі – полюванням. Після підписання закону у лютому, на Львівщині на 250% збільшилася сума, яка надійшла на рахунки дітей. За десять днів дії цього закону держвиконавці заборонили виїзд за кордон понад 25 тис. боржників та більш ніж 20 тис. позбавили водійських прав.

Додамо, що Іванна Смачило очолила львівську юстицію після звільнення Ярослава Жукровського. Наказ про його звільнення було видано 28 грудня 2017 року на підставі висновку Дисциплінарної комісії про перевищення службових повноважень Сам же екс-очільник вважав своє звільнення незаконним і необґрунтованим, тому звернувся до суду.  Водночас Іванна Смачило під час першої прес-конференції в якості очільниці львівського теруправління заявила, що готова поступитись посадою, якщо суд визнає звільнення Жукровського незаконним. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ