Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Офіційно: партії Порошенка та Кличка йдуть на вибори разом

Партія Блок Петра Порошенка досягла угоди про об'єднання з партією Віталія Кличка УДАР на майбутніх місцевих виборах, підтвердив голова партії БПП-Солідарність Юрій Луценко.

"Ми провели довгі переговори з УДАРом і в результаті досягли угоди про те, що створюємо єдину партію Солідарність-Удар і йдемо у місцеві ради по всій країні разом", - зазначив Луценко в інтерв’ю ТСН, повідомляє прес-служба партії.

При цьому він нагадав, що УДАР є частиною парламентської фракції БПП. "Віталій Кличко - перша людина, хто підтримав Порошенка і у них особливі політичні відносини. Ми разом виграли минулого разу і вибори до парламенту, і до Київради", - додав Луценко.

"У Києві у нас спільний кандидат у мери - Віталій Кличко. Депутатів будемо підбирати, виходячи з принципу 50 на 50 в Києві та Львові і 70 на 30 по всій Україні", - зазначив голова БПП.

За словами Луценка, переговори про об'єднання ведуться також і з Народним фронтом Яценюка, але досить мляво. "Вони також озвучили свої пропозиції. Поки це їх пропозиції. Переговори поки йдуть досить мляво. Та й багато дій НФ не схожі на дії тих, хто хоче домовитися", - зазначив він.

Голова президентської партії також прокоментував можливого конкурента від партії Укроп на виборах мера Києва Геннадія Корбана. "Яскрава кандидатура і яскрава партія. Якщо і в Києві Геннадій Корбан продовжить свою продовольчу агітацію, йому впору йти в Держрезерв під гаслом "Час роздавати гречку, час збирати гречку", - сказав Луценко.

НВ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ