Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Оголошення усього рішення про арешт майна Порошенка перенесли

Повний текст ухвали Печерського районного суду Києва щодо накладення арешту на майно п’ятого президента України, народного депутата Петра Порошенка оприлюднять 19 січня.
фото - Гал-Інфо, Serg Bobra

Про це повідомляє Радіо Свобода із посиланням на адвоката Дениса Галанського.

Він сказав про це 14 січня, зауваживши, що заплановане на сьогодні засідання суду не відбулося.

“Засідання з оголошення повного тексту судового рішення про арешт майна Петра Порошенка сьогодні не відбудеться. В ухвалі, коли нам видали короткий текст, було зазначено, що це засідання призначене на 12:00. Зараз я дізнався, мені видали відповідну розписку про те, що судді немає - вона у відпустці. Причин ми не встановили. Нам дали розписку, що на 13:50 це буде 19 числа цього місяця”, - сказав захисник.

За словами адвоката, Петро Порошенко має намір відвідувати усі судові засідання, пов’язані з ним. Однак, додав Галанський, народний депутат має бути належно повідомлений про таке засідання завчасно.

Водночас сьогодні на брифінгу радниця із комунікацій ДБР Тетяна Сапьян заявила, що у Бюро сподіваються на обрання запобіжного заходу п'ятому президенту України в понеділок, 17 січня.

"Сьогодні органи слідства чекають на повернення Петра Порошенка для проведення відповідних процесуальних дій. Нагадуємо, що відповідно до закону отримання повідомлення про підозру означає необхідність обрання також і запобіжного заходу. Сподіваємося, що таке засідання відбудеться у понеділок. Підозрюваний прибуде до суду, так як і сам власне анонсував, і усі процесуальні норми будуть витримані, так як це передбачено законодавством", - сказала вона.

За даними ДБР, Петро Порошенко підозрюється у тому, що, “діючи за попередньою змовою групою осіб, зокрема з-поміж представників вищого керівництва Російської Федерації, сприяв діяльності терористичних організацій "ЛНР" та "ДНР". Політика викликали на допит 23 грудня, однак він на нього не з’явився, бо до першої половини січня перебуває в закордонному відрядженні.

6 січня Порошенко повідомив, що 17 січня повернеться до України, та зустрінеться з генеральним прокурором Іриною Венедіктовою. Його адвокат стверджує, що є ухвала про затримання Порошенка для доставки до суду.

6 січня Печерський районний суд Києва наклав арешт на все майно п’ятого президента України Петра Порошенка.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ