Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Олег Забарило про електронну оплату: перший день не без казусів

Сьогодні, 11 грудня запрацював перший етап безготівкової оплати за проїзд в громадському транспорті Львова.

Під час засідання постійної депутатської  комісії  питань з транспорту та зв'язку ЛМР директор департаменту мобільності та вуличної інфраструктури Олег Забарило розповів про перші результати функціонування безготівкової оплати у громадському транспорті Львова.

“Загалом сьогодні запустили безготівкову оплату по всьому громадському транспорту Львова. Активізували контроль та обов'язкову валідацію серед пільговиків, запустили можливість безготівкової додаткової плати за багаж”, - розповів Олег Забарило.

Також, за його словами сьогодні запустили процес детінізації коштів в громадському транспорті. Тобто готівкові і безготівкові квитки будуть обліковуватись, що дозволяє не лише якісно сплачувати податки, але й моніторити кількість пільгових пасажирів.

Наступним етапом програми електронного квитка у Львові планують запустити мобільний додаток, щоб сплачувати за проїзд у транспорті, також ЛМР планують в першому кварталі 2024 року запустити абонементи на проїзд та оплату транспортної роботи перевізникам.

Олег Забарило розповів і про казуси, які трапились в перший день: “кілька транспортних засобів з'їхали з маршруту, тому що відмовили принтери, не друкувались квитки належним чином” та запевнив, що технічна служба старається усунути дані несправності.

Він додав, що були проблеми з точками для продажу карток “ЛеоКарт”, проте цю проблему вирішили та розгорнули додаткові пункти продажу в критичних районах міста.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ