Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Олександр Корнієнко йде з посади голови партії "Слуга народу"

Перший віцеспікер Верховної Рад України Олександр Корнієнко вирішив скласти повноваження голови політичної партії «Слуга народу».
Олександр Корнієнко

Про це повідомила речниця партії Юлія Палійчук.

Повідомляється, що Корнієнко має намір зосередитися на роботі першим заступником спікера Верховної Ради України. Його наступника або наступницю має обрати з’їзд партії, що відбудеться у листопаді.

"Як ви знаєте, нещодавно мене обрано першим заступником голови Верховної ради. На цій посаді я маю персональне завдання від президента Володимира Зеленського і від нашої політичної команди. Це реформа парламенту, законодавче забезпечення і втілення у життя наших амбітних планів, зокрема, президентського плану трансформації країни, побудова більш якісних відносин із виконавчою владою, із місцевим самоврядуванням і, звичайно, якісна і ефективна результативна робота українського парламенту та рух до його відкритості. Всі завдання у Верховній раді дуже амбітні і масштабні, вони вимагають повної віддачі роботи в режимі 24 на 7", - розповів Корнієнко у відеозверненні.

19 жовтня 2021 року Корнієнко став першим віцеспікером Верховної Ради. Тоді він заявляв, що не планує полишати посаду голови партії, бо законодавство не забороняє очолювати політсилу під час роботи віцеспікером.

Спершу очільниками партії «Слуги Народу» були Іван Баканов та Дмитро Разумков, але перший очолив СБУ, другий став спікером парламенту. Тож у листопаді 2019-го головою політсили став Корнієнко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ