Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Омбудсмена Денісову не допустили до українського політв'язня Карпюка

Уповноважену з прав людини Людмилу Денісову не допустили до українського політв'язня Миколи Карпюка, який утримується у в'язниці російського міста Владимир, - Громадське.

«Подала заяву до Володимирського Централу на зустріч із Миколою Карпюком. До мене вийшов начальник виправного закладу прийняв мою заяву. Він повідомив, що зараз моя зустріч із Миколою неможлива ані як Уповноваженого, ані як приватної особи», — повідомила Денісова.

Як заявив керівник виправного закладу, Денісову, «як Уповноважену не можуть допустити, тому що не надійшли відповідні документи. Як приватну особу — тому що завершився час подання заяви».

«Втім керівник установи запевнив мене, що мою заяву почнуть розглядати вже на початку тижня», — резюмувала омбудсмен.

Раніше повідомлялось, що Уповноважена з прав людини Людмила Денісова їде до російського міста Владимир, щоб відвідати українського політв'язня Миколу Карпюка. 

Раніше повідомлялось, що Уповноважені з прав людини України Росії домовилися відвідати по 34 ув’язнених на територіях обох країн.

Нагадаємо, український політв'язень Микола Карпюк у свій день народження закликав українців не їхати на Чемпіонаті світу з футболу в Росії.

Нагадаємо, 26 травня 2016 року суд Чечні засудив Миколу Карпюка до 22,5 років ув'язнення, Клиха до 20 років. Їх звинуватили у вбивстві російських військових у Грозному в 1994-95 роках. Водночас, стороною обвинувачення не було надано жодних доказів того, що Клих і Карпюк перебували у Чечні у цей період.

Громадське

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ