Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Операція «Мігрант» триває на Львівщині

На Львівщині триває операція під умовною назвою «Мігрант». Загальнодержавні профілактичні заходи, метою яких є запобігання нелегальній міграції та іншим правопорушенням, вчинених іноземцями на території держави, проводитимуться до 24 грудня, повідомили у Відділі комунікації поліції Львівської області.

Операція під умовною назвою «Мігрант» стартувала з 16 жовтня з підготовчого етапу, 26 жовтня розпочався практичний етап. Метою загальнодержавних профілактичних заходів, до виконання яких залучений особовий склад Національної поліції Львівської області, є зменшення негативного впливу етнічної злочинності на криміногенну ситуацію в регіоні та державі загалом, а також розкриття тяжких, особливо тяжких та інших видів злочинів, до скоєння яких причетні іноземці, чи злочинів, жертвами котрих стали громадяни інших країн.

Особлива увага приділяється притягненню зловмисників-іноземців до кримінальної відповідальності або видворення їх за межі України, виявлення порушників встановлених правил перебування у нашій державі, нелегальних мігрантів та інших осіб, які не мають підстав для подальшого перебування в Україні. Триватиме операція до 24 грудня.
Відтак, починаючи з практичного етапу, дільничними офіцерами поліції Львівщини було виявлено вісім іноземців, що порушили правила перебування в Україні.

Інформацію про правопорушників поліцейські скерували у Державну міграційну службу. За цими фактами було складено шість адміністративних протоколів за ст.203 (порушення іноземцями та особами без громадянства правил перебування в Україні і транзитного проїзду через територію України) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Їм загрожує штраф від тридцяти до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
Окрім того, 26 жовтня дільничні офіцери Трускавецького відділення поліції спільно з працівниками сектору карного розшуку затримали 53-річного громадянина Туреччини, який перебуває у міжнародному розшуку. Щодо нього судом було обрано міру запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ