Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Опоблок вимагає притягнути до відповідальності Ландика

Партія "Опозиційний блок" вимагає притягнути до відповідальності екс-депутата Володимира Ландика в зв'язку із затриманням екс-лідера фракції Партії регіонів Олександра Єфремова. Про це йдеться в заяві "Опоблоку", оприлюдненій на сайті партії в понеділок.

У своїй заяві "Опоблок" стверджує, що справа Єфремова базується на "брехливих свідченнях однієї особи - В. Ландика, колишнього народного депутата, людини, яку живить особисту ворожнечу до Єфремова".

"Ми вимагаємо притягнути до відповідальності особу, яка дала неправдиві свідчення, за завідомо неправдиве повідомлення слідчому або прокурору, поєднане з обвинуваченням особи в особливо тяжкому злочині зі штучним створенням доказів обвинувачення", - сказано в заяві.

"Стаття 383 Кримінального Кодексу України передбачає в якості покарання за цей злочин позбавлення волі на термін від 2 до 5 років", - додали в партії.

У партії назвали затримання Єфремова "політичними репресіями", а справу проти нього сфальсифікованою.

Як відомо, вранці 30 липня генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що екс-глава фракції Партії регіонів Олександр Єфремов затриманий за підозрою в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України.

Пізніше на брифінгу Луценко повідомив, що після затримання Єфремова доставили в слідчий ізолятор СБУ, де проходять слідчі дії.

При цьому Луценко заявив, що в ГПУ відкривається пряма телефонна лінія та електронна лінія для повідомлень від громадян України, які мають прямі дані про організацію сепаратистських референдумів і фінансування "ДНР" та "ЛНР" на території України.

Він нагадав, що планує запропонувати Єфремову піти на угоду зі слідством.

Статті, за якими затриманий екс-глава фракції Партії регіонів Олександр Єфремов, не передбачають внесення застави, звільнення під особисте зобов'язання або домашній арешт.

УП

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ