Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

ОПОРА розпочала спостереження за виборами Президента у Львівській області

Громадянська мережа ОПОРА у Львові розпочала кампанію спостереження за діяльністю органів публічної адміністрації, представницьких інституцій різних рівнів та за активністю політичних партій в контексті підготовки до виборів Президента Україні у 2019 році.

Метою спостереження є оцінка політичного контексту та якості дотримання усіма сторонами міжнародних виборчих стандартів, основних прав і свобод громадян на етапі, що передує офіційному початку виборчого процесу. Кампанія спостереження є загальнонаціональною та здійснюється Всеукраїнською громадською організацією Громадянська мережа ОПОРА.

«Одним із наших завдань є розбудова діалогу з усіма сторонами політичного процесу щодо забезпечення належних умов дотримання та реалізації ними принципів демократичних виборів. З цією метою ми розпочинаємо моніторингову кампанію раніше, аніж офіційний старт виборчого процесу з обрання Президента, оскільки де-факто виборча кампанія стартувала завчасно», – повідомив Тарас Радь, обласний координатор кампанії спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами Президента України у Львівській області. 

Кампанія громадського спостереження за виборами Президента України триватиме з жовтня 2018 року до квітня 2019 та передбачає здійснення моніторингу активності потенційних кандидатів у Львівській області, дотримання ними та їхніми штабами норм ведення передвиборчої агітації, дотримання неупередженості органами державної влади і місцевого самоврядування, що можуть негативно вплинути на якість виборчого процесу та його суспільне сприйняття.

Громадянська мережа ОПОРА у Львові має більш ніж десятирічний досвід спостереження за виборчими кампаніями різних рівнів, є рівновіддаленою від усіх кандидатів та політичних партій, здійснює свою діяльність на принципах об’єктивності, неупередженості та відповідальності.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ