Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

ОПОРА вимагає скасувати скандальний закон про "диктатуру вождів"

Громадянська мережа ОПОРА закликає парламент скасувати закон, який дозволяє виключати кандидатів у депутати зі списку після проведення виборів. По це йдеться у заяві ОПОРи.

Організація закликає український парламент CКАСУВАТИ ухвалений депутатами проект 3700 "на підставі фактів грубого порушення Регламенту".

"У разі відмови - закликаємо Президента застосувати відповідне вето", - наголосили в ОПОРі.

"Законопроект №3700 було прийнято із грубим порушенням Регламенту, оскільки результативне голосування народних депутатів відбулося вже після неотримання цим проектом необхідної підтримки депутатського корпусу", - заявили в Опорі.

"Провальне голосування за законопроект 16 лютого 2015 р. мало би призвести до визнання його відхиленим та неможливості його внесення на поточній та наступній за нею позачерговій сесіях парламенту. Про це говорить стаття 107 Регламенту. Натомість, за вимогою лідерів п’яти депутатських фракцій, Верховна Рада у цей же день проголосувала за повернення до розгляду законопроекту та із порушенням Регламенту - за основу та в цілому", - обурились в опорі.

Як відомо, напередодні Гройсман кілька разів ставив на розгляд цей проект до того моменту, поки він не отримав достатню кількість голосів. Проект намагалися включити до порядку денного щонайменше 23 рази.

Раніше депутат від БПП Мустафа Найєм заявляв, що цей закон проштовхують ті політичні сили, які продають місця у списку.

"Нам відкрито сказали, що це особистий шантаж з боку пана Ляшка, Батьківщини і наших колег з Самопомочі, які вимагають, щоб цей закон був ухвалений. Це торг у залі. Подивіться, хто більше за все хоче цей закон. Ті, у кого в списках продаються місця - - це пан Ляшко, у якого у списках корупціонери, у якого далі йдуть інші корупціонери, їх бачили в цьому залі. Але  це не привід нам тут влаштовувати диктатуру, бо ці товариші безсовісно продавали місця на виборах", - зазначив він.

Активісти вважають, що цей проект, разом із  №3693   встановлюють диктатуру партійних вождів.

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ