Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Органи виконавчої служби працюють в штатному режимі, - Гайченко

​На тій частині території, де немає активних бойових дій, органи ДВС працюють майже у штатному режимі.

Зв’язок із більшістю реєстрів вже відновлений та працює. Навіть банки вже відновили роботу по системі автоматизовного арешту коштів. Там, де ведуться активні бойові дії або по факту території є окупованими, вжиті заходи безпеки реєстрів. У випадку відсутності державного виконавця ДВС передає їх справи тим, хто залишився та на зв’язку. Про це розповів заступник Міністра з питань виконавчої служби Андрій Гайченко.

Також Андрій Гайченко прокоментував новації законопроєкту 7317, який містить норму щодо скасування постанови та іншого документу приватного виконавця державним виконавцем: 

"Такі права отримають державні виконавці. Мова йде про дуже обмежену кількість виконавців. Можливо, ми взагалі обмежемо їх однією чи двома високопосадовими особами Мін’юсту. Це буде виключна історія. У нас немає мети втручатися у діяльність приватних виконавців. Але на порушення законодавства ми маємо реагувати швидко з метою забезпечити обороноздатність нашої держави та життєзабезпечення наших громадян. Зараз не той час, щоб занадто сильно гратися у демократію. Ми повинні розуміти, що державі надані певні важелі на період воєнного часу. По закінченню війни такі виключні повноваження ДВС будут анульовані".

Більше про організацію роботи по виконанню судових рішень під час війни читайте за посиланням.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ