Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Оргкомітет визначив чотири основні проекти, які будуть проведені в рамках святкування 750-ї річниці Львова

На сьогоднішньому засіданні сесії Львівської міської ради заступник міського голови з гуманітарних питань Василь Косів зачитав інформацію про проведення заходів на святкування 750-річчя Львова. Зокрема, Василь Косів зазначив, що подано запит до Міністерства культури і туризму України з проханням надати кошти на проведення культурних заходів зі святкування 750-річчя Львова. На жаль, відповіді ще не отримали.
 Серед заходів до святкування 750-ї річниці Львова, зокрема, вже було проведено конкурси дитячого малюноку, фестиваль органної музики, планується провести фестиваль дитячого театру „Казка в гаю”, дитячу виставку „Наше місто” і презентацію виробів львівських золотарів. Кульмінацією проведення святкування – вересень-жовтень – буде міжнародний фестиваль „Галицький сувенір” – виставка-продаж народних виробів.
Оргкомітет зі святкування 750-річчя міста вибрав чотири основні проекти, які точно будуть проведені на святкуванні. Основні такі: 1 – на фасадах будинків міста будуть портрети видатних львів’ян, 2 – буде проведено бал для vip-персон, 3 – заплановано провести танці для старшого покоління, 4 – перед Оперним театром під відкритим небом відбудеться постановка опери із застосуванням мультимедійної графіки.
Приміщення Львівського національного оперного театру ім. Соломії Крушельницької і будинки довкола – служитимуть декораціями. Будуть задіяні актори театрів і оркестрів Львова. Це буде опера з історії міста, яка проектуватиметься на фасаді Оперного. Наразі вартість її ще не визначена.
Попри заходи, які проводитиме міська рада, в рамках святкування 750-річчя Львова заходи планують також і різні організації, зокрема, церкви різних конфесій спільно проведуть молитву, Львівська академія мистецтв святкування до 130-річчя мистецької освіти в Галичині, консерваторія ім. М. Лисенка проводитиме конкурс скрипалів. Для залучення додаткових інвестицій буде проведено ярмарок інвестицій.
Василь Косів запропонував депутатам, котрі мають відношення до підприємницької діяльності, долучитися до фінансування мистецьких заходів. Також він запропонував створити робочу групу, яка буде визначати місця і час проведення заходів, порядок розгляду пропозицій щодо проведення заходів і визначить тарифи, за якими організатори заходів будуть платити в міський бюджет відповідно до часу і місця проведення відповідного заходу. Додатково ще необхідно сформувати робочу групу дизайнерів для розробки емблем святкувань, сувенірів, логотипів і плакатів тощо.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ